RDS Ads

Binnen de wereld van soft- en harddrugs zijn er meerdere gradaties in het gebruik er van. De ene gebruikt elke dag, de ander één keer in de maand als fun factor. Toch hebben de meeste mensen niet door dat het in beide gevallen kan leiden tot afhankelijk. Het “gebruiken voor de lol” lijkt allemaal onschuldig, maar dit geeft je een aanzienlijk grotere kans op een verslaving, of als je al een verslaving hebt, kans op overlijden. Het is daarom ook enorm, maar dan ook echt enorm verstandig om te stoppen met drugs. Dit hoef je niet alleen te doen. Steeds meer mensen kiezen voor afkicken in Zuid Afrika. Waarom, dat lees je hier. 

Waarom kiezen voor Zuid-Afrika?

Een afkickkliniek is er om mensen met een verslaving een rustige omgeving te bieden met de juiste hulp. Denk aan psychiaters op locatie die er op getraind zijn om met dit soort mensen te werken. De meest voorkomende locatie is Zuid-Afrika, dit omdat het de meest rustige omgeving is voor het menselijke brein. Het in de natuur zijn zal al een hele verlichting moeten zijn. Dit is dan ook de reden dat niet alleen de meeste locaties daar gevestigd zijn, maar ook de meeste mensen kiezen voor het afkicken in Zuid Afrika. We gaan er even wat dieper op in.

In Nederland zijn de verslavingsklinieken wat anders. Niet alleen qua omgeving, maar ook wat betreft het behandelen van psychische en fysieke klachten. In tegenstelling tot de lage landen, die tegen de verslaving zelf proberen te werken, gaan ze in Zuid-Afrika in op de oorzaak van het probleem. Denk aan een vervelende thuissituatie, jeugd of trauma’s. Dit heeft een effectievere werking.

Wat kost afkicken in het buitenland?

Over het algemeen zijn de kosten voor een afkickkliniek in Zuid-Afrika relatief prijzig. Dit heeft natuurlijk een goede reden. Je krijgt enorm goede professionele hulp, begeleiding en levensadvies. Voor 6 weken in een kliniek betaal je gemiddeld €1750,-. Hoewel dit klinkt als een enorm bedrag, valt het in verhouding met werkzaamheden en verbeteringen enorm mee. Toch is het mogelijk dat niet het hele bedrag door de desbetreffende persoon zelf betaald hoeft te worden. Zo zijn er verzekeraars die dit vergoeden, dat hangt af van hoe de persoon zichzelf heeft verzekerd. Wat wel zeker is, is dat de vliegtickets niet vergoed zullen worden door de zorgverzekeraar.

Bijzondere levenservaring

Naast dat je alleen ingaat op de persoonlijke problematiek en verslavingen, wordt er ook veel geleerd. Het is immers de bedoeling dat mensen, ook na hun traject, leren om met hun verslaving om te gaan. Mensen die terugkomen uit Zuid-Afrika hebben diverse copingsmechanismen geleerd, waardoor ze de drang om te gebruiken kunnen weerstaand. Dit leren ze niet alleen door de intensieve therapie die ze krijgen, maar ook door tijd voor ontspannende activiteiten. 

Kort samengevat, afkicken van drugs is cruciaal voor een gezond leven. Zuid-Afrikaanse afkickklinieken bieden een unieke aanpak waarbij niet alleen de verslaving wordt aangepakt, maar ook de onderliggende oorzaak. Hoewel de kosten hoog zijn, bieden ze professionele hulp en waardevolle levenslessen. Dit maakt het een waardevol nieuw begin voor mensen die verslavingen willen overwinnen en hun leven willen verbeteren.

RDS Ads